Ulutürk Ortaokulu


Vizyon: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

Başarılar: 1-2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okullar arası futbol yarışmalarında İlçe birinciliği 2-2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okullar arası Atletizm yarışmalarında İlçe birinciliği,ikinciliği ve üçüncülüğü 3-Çim Hokeyi turnuvasında erkeklerde İl ikinciliği, kızlarda l üçüncülüğü

Saatler: 08:10-14:50
Isınma: Kaloriferli
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Okulumuzda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 4 öğrencimiz Fen Lisesine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: 1-2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okullar arası futbol yarışmalarında İlçe birinciliği 2-2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okullar arası Atletizm yarışmalarında İlçe birinciliği,ikinciliği ve üçüncülüğü 3-Okullar arası Çim Hokeyi turnuvasında erkeklerde İl ikinciliği, kızlarda l üçüncülüğü
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: 1-Okullar arası satranç turnuvasında İl ikinciliği

Telefon - 04124153263

Belgegeçer -

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://uluturkortaokulu.meb.k12.tr

Adres - ULUTÜRK MAH. 916 SK. ULUTURK ORTAOKULU BLOK NO 1 BİSMİL / DİYARBAKIR

Öğretmen :43
Öğrenci :617
Derslik :19
BT Sınıfı :2
Kütüphane Kitap Sayısı :100
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Bismil ilçesi Diyarbakır-Batman karayolu üzerinde Dicle nehrinin kıyısında düzlük bir arazi üzerinde büyük bir ilçedir. İlçe merkezinin nüfusu yaklaşık 130.000´dir. İlçenin büyük bölümü tarım ile uğraşmaktadır. İlçede Devlet Hastanesi bulunmaktadır.

Adres - ULUTÜRK MAH. 916 SK. ULUTURK ORTAOKULU BLOK NO 1 BİSMİL / DİYARBAKIR

Ulaşım İl merkezine ulaşım belediye otobüsleri ve minibüsler ile sağlanmaktadır.İlçe merkezine yürüme mesafesindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezine yaklaşık 2km. uzaklıktadır. Bismil ilçesinin Diyarbakır´a uzaklığı 55km, Batman´a uzaklığı ise 50 km´dir.